Inget vidare....

Usch vad dålig jag har varit på att uppdatera min blogg den sista tiden! Har helt enkelt vart så upptagen med annat, och fastnat för en hel del andra saker. Bla. slutspelet i ishockeyn som är så sjukt skoj som det bara kan bli (framförallt att min slutspelsskägg kommer slå alla rekord, haha). Sen har jag fått upp ångan att spela med mitt Notts County på FM 2010 med, har hittat den där riktigt glöden igen som krävs för att spela FM bra.

Men men, ser sjukt fram emot kvällen...blir först att kika på Djurgården - Brommapojkarna, sedan Arsenal - Barcelona :) en riktigt trevlig kväll framför tv:n verkar det som! Hoppas verkligen på vinst från både Djurgården och Arsenal, skulle vara riktigt viktiga vinster för båda lagen (som finns i mitt hjärta).

Så ikväll GO GUNNERS och FÖR ALLTID OAVSETT, FÖR EVIGT DJURGÅRDEN!!! :D

Skandal!!

Hittade en intressant artikel, samt en kommentar kring artikeln som en person gjort. Det han svarade på, var att Khennet Tallinger och Lars-Åke Lagrell från SVFF beskriver att det är Djurgårdens ansvar kring säkerheten vid matchen mot Assyriska. Djurgården som förening följde däremot alla föreskrifter och regler, samt att man ansökte om kravallstaket mm, men fick avslag från förbundet! Nu i efterhand så har SVFF dömt Djurgården som ansvariga.

En person hitta då ett liknande fall, från några år tillbaks. Han skriver såhär:


"Kenneth>Varför bemödar du dig inte att svara på varför disciplinnämnden/TU gång på gång är så inkonsekventa i sina beslut?

Kommer du exempelvis ihåg hur TU dömde i fallet GAIS – AIK den 13 juni 2005. Om du glömt så kommer det här:

"Den inträffade händelsen är att betrakta som en allvarlig ordningsstörning på det
sätt som föreskrivs i 3 kap. 14 § tävlingsbestämmelserna. För att en förening ska
kunna göras ansvarig för en sådan ordningsstörning krävs dock att föreningen
brustit i sina åligganden i säkerhetshänseende.

Med hänsyn till de bakomliggande omständigheterna anser TU att AIK inte haft
rådighet över den uppkomna situationen och därför inte kan göras ansvarig på det
sätt som angiven regel förutsätter.

Den anmälda händelsen föranleder därför ingen åtgärd enligt denna bestämmelse."

Intressant mening det där "För att en förening ska
kunna göras ansvarig för en sådan ordningsstörning krävs dock att föreningen
brustit i sina åligganden i säkerhetshänseende". Men det klart du tycker ju att DIF skulle ha brutit mot polisens direkta order."

Hur tänker SVFF egentligen?? Helt sjukt som dem håller på och beter sig, och detta har dem gjort ett antal år nu. Slopa hela systemet, så startar alla allsvenska och superettanlag en egen liga, på samma sätt som i England, kanske det kan bli ordning på fotbollen i Sverige.


Tänkvärt

Hittade några tänkvärda citat, som man kan fundera på:

Pengar gör ingen lycklig, men jag gråter hellre i en BMW än på bussen.

Kom ihåg att den tilltagande överbefolkningen dock är ett bevis för att det finns kärlek i världen.

Goda vänner är som stjärnor...Du ser dem inte alltid, men du vet att de alltid finns där!



Ett lite roligare citat, som oxå kan förgylla vardagen är:

Ironi är när vinden blåser upp kjolen på en flicka, samtidigt som den blåser sand i ögonen på en själv.



// Ciao


Varför är det så?


Har haft mig en liten tankeställare under dagen, nåt som jag funderat på ett tag och jag skulle vilja få större klarhet kring.

Det är såhär, jag har lärt känna väldigt många hästintresserade tjejer genom åren, som spenderar väldigt mycket tid nere vid stallet eller ridhuset. Utav alla dem tjejerna, så finns det ingen som har en pojkvän! Jag tänkte att undrar om det är vanligt förekommande, så jag pratade med några kompisar för att se om detta påstående stämde! Och alla sa samma sak (något undantag), det fanns nog inte en tjej som var tillsammans med någon, utan alla var singlar. Hur kan detta komma sig, var frågan som jag ställde mig då!

Första tanken var att hästarna tar mycket tid, det vet jag själv sedan mitt förra förhållande, då mitt ex hade häst och spendera mycket av sin tid i stallet. Men sen fundera jag kring, är det inte viktigare att hitta kärleken i en pojkvän, än att alltid prioritera hästen? Så resonerade jag själv iaf, att man hellre tänker på framtiden, och vad man vill ha då! Jag själv vill ha en famlij, med fru och barn, som man kan leva lyckligt med.

Nu kan jag tänka mig att många reagerar, att det är så mycket mer som inverkar och som man måste ta ställning till! Att man kanske inte hittat den rätte, att hästen är en viktig del av sitt liv, detta förstår jag mycket väl! Men är ändå inte den viktigaste frågan, vart vill man vara i livet när man är 30 +?

Jag vill inte verka taskig på något sätt, men av någon anledning så verkar det vara så, att hästtjejer har svårt med killar! Gillar det inte själv, men någon måste säga det, då gör jag det!


För att prata om något annat, så himla skön seger igår för Arsenal :) 5 - 0 seger i åttondelen, grymt bra anfallspel och en härlig match att kolla på. Nu ikväll får man bänka sig inför Man U - Milan, och hoppas att de blir förlust för Fergusons pojkar, de spelar ingen rolig fotboll, så ut med dem!!!


// Ciao


Match


Idag var det som sagt premiärmatch för oss i Stenstorp! Motståndet var Fagersanna. Första gången i år som vi rör en boll, då alla träningar blivit inställda pga snön, men jag tyckte att det såg oförskämt bra ut, fast vi inte haft någon boll ännu! Första halvlek testades 4-4-2, gick väl sådär, blev lite rörigt i defensiven stundtals. Andra halvlek ändrades till ordinarie spelsystem, 4-3-3 (blir mer som ett 4-1-2-1-2, då hela laget spelar centralt utom ytterbackarna som har kanterna för sig själva).

För mig gick det hyfsat idag, var som sagt första gången man rör en fotboll på jag vet inte hur länge! Spelade vänsterytter i 1a halvlek, hade några bra stunder, framförallt hörnorna och inläggen är jag nöjd med, det andra får man jobba lite på. 2a halvlek spelade jag forward, då kom jag in i matchen på ett bättre sett, trivs mer centralt i banan, kunna jobba på större yta och få hämta boll mer centralt, det gillar jag :) Vi tog över matchen ännu mer i 2a halvlek och spelade riktigt bra fotboll, jag gjorde reduceringsmålet till 1-2, och sen kunde Söder skicka in kvitteringen, efter sambalir av mig och Ulrik på kanten innan! Tappa lite spel efter det, o dem kunde göra 3-2, men det kvittar! Resultat e oviktigt, vi spelade bra fotboll och vi oss en genomkörare iaf, var gött o få sparka boll på en fotbollsplan igen :)

Nu ska vi träna på konstgräset imorn, får vi åtminstonde 1 träning med boll, innan det är dags för nästa träningsmatch på söndag nästa vecka, då mot Hörnebo!

Dags o ta de lite lugnt nu, få sig lite sömn snart kanske, är lite sleten sådär :P hahaha...


Hade gott /// Ciao


Chill out


Vad seg gårdagen var! Hade förhoppning om att jag skulle orka städa och tvätta på förmiddagen o eftermiddan igår, men det va kört så fort jag vaknade kände jag! Var hur seg som helst, hade inte nån motivation till o springa upp o ner från tvättstugan. Nepp, det fick vänta till fredagen tänkte jag! Istället blev det en lugn dag tillsammans med Wolmar, ner till han på eftermiddagen och spela lite Mario Kart på hans Wii. E superskoj det spelet, och nu börjar jag bli bättre och bättre på det :) Innan var Adde helt överlägsen, men nu kan ja vissa ggr konkurrera om 1a platsen. Det blev ett antal race innan vi bestämde oss för att ta oss en promenad i det fina vädret. På med jacka, mössa och vantar o sen bege sig ut! Promenad en sväng runt Skövde, in på Gengåvan för att kika om de kommit nåt skoj...vi såg några häftiga glas som vi var sugna på att köpa, men dumt nog hade vi båda glömt plånboken hemma! "Vi tar det nästa vecka", sa vi då, så börja vi traska vidare istället, haha!





Tog en sväng genom centrum på hemvägen och när vi kom till rese, såg vi hv71s buss utanför, och en massa folk som klev ut! Vi blev lite fundersamma, vad gjorde dem i Skövde, när de skulle spela match i Jkp samma kväll, om bara 1 timme framåt. Vi kände dock inte igen någon av de första spelarna som kom ut, så vi fortsatte vår vandring hemåt...dock lite sugna på att vända om, o fråga vad deras ärende var i Skövde, och varför de tog bussen för att åka vidare med tåg (då dem gick in på resecentrum). Vi skiljdes åt vid våra olika hus, jag och Adde, för att gå upp till var och sitt, o fixa med middagen. Min bestod av hasselbackspotatis, schnitzel och bearnaisesås, smaka mumma :D

Kvällen bestod av att lyssna på radio, för att följa kvällens hockeymatcher samt att kika på tv:n o bandymatchen mellan Lidköping - Edsbyn! Ner till Andreas senare för att umgås lite till! Blev några race mariokart igen, ingen vinst för mig dock, men sedan körde vi golf istället, där var jag totalt överlägsen :) sen några pingismatcher innan vi bestämde oss för att nanna kudden, kl var trots allt halv 2 på natten!


Torsdagens tanke som jag och Andreas fundera kring, var dock detta varför alla ska klaga så mycket på vädret! Har pratat om detta förut, och självklart så e det tråkigt när det drabbar vissa negativt och att det blir förseningar med kommunaltrafik, tåg osv. Men se det positiva med snön istället :) tänk vad skoj alla barn har ute nu, de kan leka som aldrigt förr! Vi vet inte när vi kommer ha så här mkt snö nästa gång i Sverige, så jag tycker vi ska passa på, och leka som galningar allihop, barn som vuxen! VÅGA ÄLSKA SNÖN :D


// Ciao


Sluttampen


Nu är det inte långt kvar! Endast 5 nervkittlande matcher återstår av grundserien i årets elitserie, sen är det äntligen dags för slutspel! Tänk att man har en 55 matcher lång transportsserie, innan det är slutspel. Det är väldigt lång tid, sammanlagt 3300 minuter i matchtid! Som sagt, väldigt lång tid. Iaf så är det Djurgårdens IF som är en av årets överraskningar, tillsammans med Saik.

Djurgården har alltid vart mitt lag, laget i mitt hjärta sedan spädbarnsålder! Min första match som jag var på, då var jag inte gammal, det var med familjen och sen morfar, var sjukt skoj! Mindre roligt var att jag blev sjuk den kvällen, så sprang ut o in från toan på Globen den matchen! Men det jag såg, var otroligt skoj :) sådan härlig stämning, och över 10 000 personer som var där och hejade fram sitt lag! Har sett en antal matcher efter det, alltid lika roligt, speciellt när järnkaminerna är med och stöttar fram sitt lag, något liknande tryck på en hockeyarena kan inget lag i Sverige skapa!

Om dryga 2 veckor är det iaf återigen dags för slutspel, och om jag själv får tippa, skulle jag tro att det kommer vara Djurgården och Linköping som slåss om vinsten i finalen! Det är de lagen som är starkast på hemmaplan, och har ett stabilt bortaspel. Båda lagen kommer dessutom ha fördel av hemmaplan, 1 match mer hemma, som det ser ut nu. Frågan är bara vem av dem som får fördelen av de 2, kampen om 1a platsen i serien är stenhård! Jag hoppas så innerligt på Djurgården nu, det var längesen det var ett sådant bra lag! Och det känns som att det är dags för en ny storhetstid för mesta mästarna, att dominera den svenska ishockeyn ett antal år framöver.

På lördag blir det iaf att kolla hockey med brorsan och PK, kommer bli en tuff match mellan Djurgården och Luleå, men vi vet ju alla att det är DIF som kommer dra det längsta strået som alltid, eller hur PK ;)


Annars hoppas jag att det blir match för oss på söndag, även om vi inte fått tillfälle att kunna träna något utomhus med boll ännu, pga av vädret, så vore det skoj att få spela match! Känna lite glädje med fotbollen nu igen, nu när man kört den där tråkiga försäsongsträningen som bara innefattar gym, brottarträning och löpning! Visserligen har jag inte kunnat delta så mkt i den gemensamma lagträningen, utan har fått sköta min egna träning på gymmet i Skövde och löpning på hemmaplan! Längtar iaf tills man får känna på lädret igen, och den härliga känslan av att spela match igen :)


Nu ska vi ta o fortsätta med det andra jag höll på med, sedan blir det att träffa Andreas en sväng, o sen ska man försöka hinna med o träna ikväll! så.....



// Ciao


Bästa citatet nånsin :D

“Jesus waited three days to come back to life. It was perfect! If he had only waited one day, a lot of people wouldn't have even heard he died. They'd be all, "Hey Jesus, what up?" and Jesus would probably be like, "What up? I died yesterday!" and they'd be all, "Uh, you look pretty alive to me, dude..." and then Jesus would have to explain how he was resurrected, and how it was a miracle, and the dude'd be like "Uhh okay, whatever you say, bro..." And he's not gonna come back on a Saturday. Everybody's busy, doing chores, workin' the loom, trimmin' the beard, NO. He waited the perfect number of days, three. Plus it's Sunday, so everyone's in church already, and they're all in there like "Oh no, Jesus is dead", and then BAM! He bursts in the back door, runnin' up the aisle, everyone's totally psyched, and FYI, that's when he invented the high five. That's why we wait three days to call a woman, because that's how long Jesus wants us to wait.... True story.”


Vädret


Är det inte en underbar vintern vi har fått denna gången? Förstår inte varför alla ska klaga så mycket på snön, nu när vi äntligen fått den! Man minns när man var yngre och alltid längtade på den första snön, så man kan junde gå ut och leka, kasta snöbollar, göra snögubbe, snölyktor och massa annat roligt. Minns så väl de första vintrarna nere i västergötland (flyttade ner hit strax innan jag fyllde 10), då jag, min bror och vår kompis Svante hittade på massa roliga saker, framförallt att bege oss ut och spela hockey/bandy ute i snön. Det kunde bli hårda duster, men det var alltid lika roligt, och efteråt kom vi in till varm choklad och mackor. Det var tider det, önskar att man kunde få gå tillbaks 10 år i tiden och få uppleva det igen! Jag tycker att vi ska vara glada för att vi fått så mycket snö, och framförallt vara glada för barnen skull! Tänk så roligt dem har ute nu!

Visst kan jag önska att det vore sommar med, att få springa ut på en grön gräsmatta och spela fotboll! Finns nästan inget härligare än den känslan, att känna det nyklippta gräset dofta, spela lite fotboll, och sen dricka iskallt vatten för att släcka törsten!

Men jag njuter iaf av vädret nu, och kan gärna vänta lite till på det där gröna gräset! Iaf när man kollar ut genom fönstret en dag som denna, vitt snö på marken, solen skiner och en blå himmel! Ibland räcker det för att göra en dag till härlig :)


// Ciao

RSS 2.0